Janči nakit | O meni
186
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-186,theme-bridge,woocommerce-no-js,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

O meni

Janči nakit

Kot pri skoraj vseh ustvarjalcih in umetnikih, me navdušenje nad lepim spremlja že od otroštva. Nad estetsko oblikovanim nakitom sem bila kot deklica še posebno očarana. V zadnjih 18-tih letih sem si kot spominek z dopusta vedno prinesla kakšen lep primerek nakita in samo vprašanje časa je bilo, kdaj ga bom začela izdelovati tudi sama. Nakit sem začela sprva ustvarjati zase. Čez čas, spodbujena z navdušenimi kritikami in pohvalami, sem pričela z oblikovanjem okrasja za prijatelje, znance in sorodnike. Podarjala sem jim ga za rojstne dneve, praznike in ob drugih posebnih priložnostih. Toda kljub temu, da sem večino časa preživela v delavnici,  sem vse skupaj še vedno dojemala kot veličastno preživljanje prostega časa.  Še vedno sem iskala varno, redno zaposlitev, ki bi mi nudila zagotovljen mesečni dohodek. Zaposlitve so prihajale in odhajale, jaz pa sem se vedno znova vračala k svojemu nakitu, dokler nisem končno spoznala: “Pa saj zaposlitev že imam!”  V tem času sem se spoznala z materialom, ki mi je kot osebnosti pisana na kožo – POLIMERNO GLINO. Po nekaj bolj ali manj posrečenih poskusih  z drugimi materiali, sem ugotovila, da je polimerna glina snov preko katere se lahko najbolje izrazim. Barve, oblike, odtisi, nešteto možnosti, nešteto potovanj, nešteto filmov, ki jih sama režiram, tisoče zgodb, ki jih sama napišem. Ko ustvarjam, sem srečna. Z menoj potujejo muce in Nala, moja prijateljica iz pasjega kraljestva. Čeprav v glavnem dremajo in predejo, vem, da sledijo moji  kreativni pustolovščini. Tako nastaja JANČI NAKIT! Prva zvesta uporabnica JANČINAKITA sem jaz osebno. Ni dneva, ko si ne bi privoščila primerka lastnega nakita. Izbira se spreminja glede na moje razpoloženje. Druga privrženka je moja mama. Pred nastankom JANČINAKITA je prisegala na zlato okrasje, sedaj pa ne nosi nobenih drugih kolekcij razen moje. Velik dosežek, res!

Vsaka nova kolekcija si prisluži novo podobo stojnice. Tu mi stoji ob strani fant. Iz lesa ustvarja stabilno podlago za izdelke, je moj “prevoznik” na sejemske predstavitve doma in v tujini in pomočnik pri postavitvi  šotora.

Z JANČInakit-om vstopite v svet barvitosti, tekstur, vzorcev… za različne okuse. Nekaj za resne, nekaj za razigrane, obvezno nekaj za mačjeljubce, nekaj za ljubitelje blišča.  Vedno z veseljem prisluhnem strankam in upoštevam njihove zamisli in želje. Ure v moji delavnici so nekako postale del vsakdana in način življenja.